Code Rood
07/01/2018
Oh, mijn God daar ben je!
21/01/2018
Bekijk alles

Mens, wat ben je mooi!

Daar stond ze. Een klein meisje van 4, samen met andere kinderen aan het lachen, dansen en muziek maken. Ze keek mij strak aan met de meest heldere blik en werkelijk prachtige glimlach. Thuis bleef ik maar met mijn gedachten bij dat meisje. Waarom toch? Na een paar dagen wist ik het. Ze herinnerde mij aan mezelf. Ik was ook zo’n intens vrolijk kind, beetje dromerig en chronisch verliefd op alles en iedereen. Hoog sensitief noemen ze dit tegenwoordig, alsof het een zeldzame ziekte is. Dit is toch wat we allemaal als kind hebben gevoeld? Is het niet onze oorspronkelijke staat van zijn. Wat jammer als je dit gevoel verliest. In de verwondering kunnen blijven en de magie in alles zien en voelen. Het leven lijkt je soms wel te dwingen een harnas en helm aan te trekken. Het zwaard te pakken en strijdend het toneel dat leven heet te betreden. In iedere ontmoeting schuilt een potentieel gevaar en moet je eerst maar aftasten of je niet weer teleurgesteld raakt.

Hoe wordt het leven weer lichter en mooier?

  • Ban negatieve gedachten uit je leven en vervang ze door stimulerende en motiverende gedachten. Dit is geen naïviteit maar hoopvol denken. Hoop doet leven!
  • Maak je verstand minder belangrijk. Omdat je iets denkt, hoeft het nog niet waar te zijn. Bevraag jezelf regelmatig. Is het waar wat ik denk? Durf je eerlijk te zijn en naar waarheid te zoeken. Wat is waar? De waarheid is, als het voor jou klopt en je synchroniteit ervaart in het leven. Dit noemen we flow. Het leven beweegt moeiteloos en vrij.
  • Vertrouw op je intuïtie. Leer innerlijk waarnemen en je leven aandachtig vanuit een zekere afstand te beschouwen. Alsof je die acteur/actrice bent die naar zijn eigen spel kijkt. Je bent het verhaal! Je hebt geen verhaal. Door op intuïtie te vertrouwen maakt je goede keuzes. Dan is het de vraag. Hou je van drama, thriller, horror of romantiek. Je trekt de mensen en situaties aan in je eigen schouwspel. Dit is gewoon een natuurkundige wetmatigheid. Geen hippie onzin. Soms echter verschijnt er iemand ten tonele waarvan je denkt; slechte casting. Helemaal niet, dit zijn juist de personages waar je het meest van leert om te groeien. Als je dit nu weet, wil je dan een slome figurant zijn of een held.
  • Indien je kiest voor lichtheid, schoonheid of liefde, spreek dan de intentie uit. Met het uitspreken van de intentie komt de actie. Bij elke keus en actie, stop even en vraag je jezelf af, klopt dit? Brengt deze persoon of deze situatie mij dichter bij wat ik wil en hoe? Klopt het verhaal niet meer. Verander het script. Zeg nee of doe iets. Ga niet zitten wachten op God, een partner, de hoop op een winnend lot.
  • Geef niet op. Fietsen gaat ook niet vanzelf. Blijf oefenen of maak er een oefening van. Mediteer, wandel, dans, zwem, ga fietsen. Doe iets waarin je afstand kunt nemen van jezelf. Voor mij werkt oefenen op een yogamat. Door mezelf in ingewikkelde posities te bewegen, kan ik de ingewikkeldheid van het leven relativeren en vertrouwen op mijn adem. De rust in de ademhaling wordt een anker en kompas naar stilte. In de stilte ga ik luisteren. Dit is intuïtie. Als je leeft vanuit dit bewustzijn dan is het leven geen strijdtoneel maar een toneel waar gewoon van alles gebeurt. Jouw leven is echt niet beter of slechter dan mijn leven. We maken allemaal van alles mee. Het gaat erom hoe je ermee omgaat.
  • Zet je harnas en helm af. Durf kwetsbaar te zijn en trek je niets aan wat mensen van je vinden. Bij ons thuis hing op de wc het tegeltje “doe wat je wilt, gekletst wordt er toch”. Hang ook een tegeltje op in de wc.

Beauty begins the moment you decide to be yourself- Coco Chanel