Regressie therapie

Regressie is een methode waarbij de mogelijkheid ontstaat om terug te gaan in de tijd en te ontdekken welke gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de huidige problematiek. Door de connectie te vinden kunnen emoties of introjecties worden losgelaten. Door het loslaten van destructieve emoties ontstaat ruimte en door het loslaten van introjecties (dat wat niet van jou is) wordt de juiste verantwoordelijkheid hersteld.

Introjecties zijn woorden, gedragingen en overtuigingen die je min of meer opgelegd hebt gekregen vanuit je omgeving waarin je bent gaan geloven. Door je bewust te worden van je introjecties kun je weer voelen wie jij in je kern bent. De weg naar authentiek leven wordt geopend.

Vele introjecties worden ervaren in onze vroege jeugd waar onze zintuigen ons beeld van de werkelijkheid bepalen. De ervaringen bevinden zich in het onbewuste deel van de persoonlijkheid. Dit maakt het soms ook lastig om iets te veranderen in het gedrag. Bijvoorbeeld om van angsten, verslavingen of neuroses af te komen. Hypnose geeft toegang tot diepere lagen van bewustzijn waardoor het loslaten van verdriet, woede en andere onderliggende emoties op het niveau van de foutieve “coderingen” gewijzigd kan worden.