Je bent wat je denkt!
28/05/2018
Bekijk alles

Wil je spelen?

Intimiteit en volledig vertrouwen vormt de basis van alle langdurige relaties. Helaas zijn er veel misverstanden onder wat nou intimiteit en volledig vertrouwen in een relatie is. Relatie problemen ontstaan door het gevoel niet volledig gezien en geliefd te worden. Deze spanning verspreid zich vervolgens als een olie vlek in de relatie. Hoe hou je de intimiteit levend en sprankelend, zodat er ruimte is voor transparante communicatie waarin alles gedeeld kan worden vanuit vertrouwen, zonder dat de ander het gevoel krijgt niet volledig gezien te worden. Dit probleem los je op in de slaapkamer. We vergeten te spelen maar is dit waar? Nee, we hebben de zandbak verplaatst naar het bed. De slaapkamer wordt door menig stel niet alleen gebruikt om te slapen maar elkaar te vinden in intimiteit en overgave aan elkaar. Indien hier stagnatie ontstaat in de beleving en één van de twee geen bevrediging ervaart van de intimiteit ontstaat ongenoegen. Dit ongenoegen is zo subtiel en wordt “uitgevochten” buiten de slaapkamer. Hoe vergroot je het gevoel van intimiteit?

  • Het voorspel;

Het voorspel gaat de hele dag door. Hoe begroet je elkaar in de morgen? Goedemorgen met kus, je zegt helemaal niets of je begint gelijk allerlei dingen te doen. Merk eens op hoe je in de ochtend start met elkaar. Is er een moment van “Fijn je weer te zien”. Raak elkaar regelmatig aan. Gewoon even een knuffel, kus of een arm om de schouder. Verras elkaar eens met een bloemetje, een knipoog, een voetmassage, iets te drinken pakken voor elkaar, meehelpen in het huishouden of de tuin, samen de auto schoonmaken. Je maakt op deze manier positieve hormonen aan die gevoelens van liefde genereren.

  • Opwinding;

Soms krijg je opeens kriebels in je lijf waar je vrolijk van wordt. Associeer deze kriebels niet te snel met lust. Gevoelens van lust dragen in zich dat ze gelijk bevredigd moeten worden. “Ik heb zin in chocolade dus ik koop een reep en eet het in een keer op”. Zo is het ook met een opgewonden gevoel. Je hebt zin en voelt spanning. Dit gevoel heb je niet alleen naar een partner maar gedurende de hele dag kunnen deze gevoelens opkomen. Gebruik ze om te genieten van de omgeving. Kijk eens hoe mooi je computer is, of de bomen en bloemen die je ziet. Laat dit gevoel door je hele lijf heen bewegen en niet opstapelen voor de daad.

  • De daad;

Het liefdesspel tussen twee mensen is mooi en dient ook met respect benaderd te worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat er allerlei dogma’s en preutsheid is ontstaan rondom seksualiteit. Dit is jammer, want als we open kunnen zijn over het beleven van seksualiteit zouden er veel minder problemen zijn in relaties en de wereld om ons heen. Het is voor de meeste een dierlijke bezigheid.  Je hoeft het echter niet als een dierlijke aandoening te behandelen maar iets wat heel normaal is. Kijk maar eens in de natuur. Dieren bespringen elkaar gewoon waar je bij staat. Die voelen geen gêne omdat het niets is waar je je voor hoeft te generen. We onderscheiden ons dus wel van dieren want we creëren een intieme ruimte voor ontmoeting.

  • De ontmoeting;

Creëer eerst een intieme ruimte voor jezelf. Waardeer jij je eigen lichaam en jezelf als seksueel actief mens? Te vaak worden we opgevoed met het idee dat het iets vies of iets geheimzinnig is wat je zelf maar moet uitzoeken. Dus kijken we maar naar porno of nog erger, vergrijpen we ons aan kinderen om mee te oefenen. De kern rond misbruik van seksualiteit is het taboe wat is ontstaan rondom de beleving van seks.

Een orgasme wordt vaak met verlies van controle geassocieerd die zoveel vertrouwen vraagt van de ontvanger van het orgasme. Ontmoeten met een partner vanuit gelijkwaardigheid (dus geen tv of onschuldige kinderen) gaat over vertrouwen. Heb jij genoeg vertrouwen om een ander mens echt te durven ontmoeten en je volledig aan over te geven zonder angst, schaamte en schuldgevoelens?

Vaak eindigt het liefdesspel tot een orgasme maar heel veel mensen voelen niet de ontspanning en voldoening om hiervan te kunnen genieten of te ervaren. Sommige mensen beleven oprecht plezier aan elkaar, bij andere is het een moment van spanning ontladen en weer bij andere is het een echtelijke plicht die hoort bij het contract. Helaas zijn er ook stellen die geen seksueel contact meer hebben omdat het ontbreekt aan veiligheid en vertrouwen in de relatie.

  • Extase;

Indien twee mensen elkaar liefhebben en het fysiek samen zijn kan samensmelten ontstaat extase en vormt dit een soort van lijm voor de relatie. Buiten de slaapkamer kan het wel eens knallen maar er is een basis van plezier en vreugde die je beleeft aan jezelf in relatie met de ander.

Tip:

Vrouwen hebben ongeveer 15 minuten nodig om tot een orgasme te komen. Dit hangt echter wel af van het gebied van stimulatie. Het hele lichaam kent vele erogene zones. De clitoris bijvoorbeeld bevat ongeveer 8000 zenuwuiteinden en dit maakt het bijzonder gevoelig voor stimulatie. Inwendige stimulatie kent ook allerlei verschillende plekjes maar is voor de meeste vrouwen lastig omdat een gemiddelde man ongeveer 2 minuten nodig heeft om tot een orgasme te komen. Mannen kunnen echter oefenen in het uitstellen van het orgasme door bijvoorbeeld na 1.58 een wekker te laten gaan of opeens een slokje water te nemen, zodat de intensiteit van gevoelens niet gelijk de spuigaten uitloopt. Om vervolgens de boel weer bij elkaar te rapen en verder te gaan.

Aandacht en zelfvertrouwen voor de eigen beleving van je lichaam is een voorwaarde voor een goed seksueel contact met een partner. Ontdek eerst jezelf voordat je de ontmoeting aangaat met de ander. Dus, genoeg te ontdekken in de zandbak…..Veel plezier.

Om misverstanden te voorkomen. Door het delen van kennis rondom dit,  oh zo beladen onderwerp laad ik alle vooroordelen bij de lezer van deze blog. Het helen van blokkades op de seksualiteit en intimiteit werkt helend en bevrijdend en zorgt voor fijne relaties. Het begint met het erkennen dat er frustraties, schaamte en schuldgevoelens zijn ontstaan. Voorbeelden van omgang uit de jeugd, het geloof en culturele achtergrond zijn bepalend voor de beleving van intimiteit. De behoefte aan intimiteit is echter universeel en iedereen ervaart dezelfde gevoelens en/of blokkades.

“Nothing in the world is more dangerous than ignorance and conscientious stupidity- Martin Luther King Jr.