Wil je een snoepje?
02/06/2017
Heb je honger? Of mis je iets!
11/09/2017
Bekijk alles

Ik ben jou en jij bent mij!

Ik ben jou en jij bent mij

De liefde is toch een fascinerend iets. Zo pijnlijk ongrijpbaar dat de meeste mensen het maar opgeven.  Geen idee hoe oud ik was maar ik wist al heel jong dat alles liefde is. Tevens zag ik ook dat liefde het moeilijkste is te begrijpen. De intense schoonheid van liefde is bijna niet in woorden te vatten en waarom zou ik het willen doen? Toch doe ik een poging vanuit mijn perspectief. Wellicht herkenbaar?

De liefdeswerking tussen alles wat is

Dit is wat ik doe

 • Zeggen dat ik je geen pijn wil doen maar soms gewoon niet weet hoe ik dit moet zeggen. Mijn eigen onzekerheid zorgt ervoor dat ik jou een rotgevoel bezorg.

Dit is wat ik bedoel

 • Het gevoel verlaten te worden, doet vreselijk veel pijn en de gedachte is ondraagbaar. Ik laat de ondraaglijke pijn toe om jou af te stoten, zodat ik niet gekwetst hoef te worden maar jij gekwetst wordt.

Dit is wat ik doe

 • Ik de behoefte voel om jou op te eisen om ten alle tijde te voelen dat ik de enige ben.

Dit is wat ik bedoel

 • Niet genoeg van mezelf te houden om te genieten van mezelf en houden van mezelf. Ik geef jou het gevoel dat jij verantwoordelijk bent voor mijn geluk.

Dit is wat ik doe

 • Na een tijdje neem ik jou voor lief en verwacht ik niets meer van jou. Als ik merk dat je toch niet perfect bent, doet het mij verdriet en zal ik jou negeren.

Dit is wat ik bedoel

 • Ik wil niet geloven dat ik imperfect ben, dat ik fouten maak. Dat ik soms een oen ben en te trots om mijn excuses aan te bieden. Want dan moet ik toegeven dat ik ook niet perfect ben.

Dit is wat ik doe

 • Ik wil dat jij mijn onvervulde behoeften opvult. Gevoelens van veiligheid, waardering, geborgenheid en totale adoratie. Ik laat dit echter alleen op hele vreemde manieren merken, zodat jij niet begrijpt wat ik bedoel. Helaas wil ik niet erkennen dat ik bepaalde behoeftes niet vervuld krijg door een ander maar moet accepteren dat wat niet is, ook niet meer zal komen.

Dit is wat ik bedoel

 • Ik schaam mij om deze kinderlijke gevoelens te uiten, dus doe ik het maar niet. In plaats daarvan word ik koud, kil en afstandelijk en sluit ik mij af. Het doet pijn om te voelen dat ik geen recht heb, om te zijn wie ik ben. Het doet pijn om te voelen dat ik niet de moeite waard ben.

 Dit is wat ik doe

 • Steeds verder ga in je te tarten om aandacht.

Dit is wat ik bedoel

 • Ik weiger om volledig “ja ”tegen mezelf te zeggen!

Dit is wat ik doe

 • Ik maar blijf hopen op meer en beter.

Dit is wat ik bedoel

 • Ik mij niet realiseer dat er elke dag weer een keus te maken valt. Alles gebeurt nu.

Dit is wat ik doe

 • Ik het leven zo ingewikkeld vind en maar blijf zoeken naar oplossingen buiten mezelf en mij soms radeloos kan voelen.

Dit is wat ik bedoel

 • Dat ik weleens vergeet, zelf de wijsheid in pacht te hebben en andere mensen slechts richting aangevers zijn. Op zo’n moment wil ik slechts dat je je armen om mij heen slaat en zegt; Je bent helemaal goed zoals je bent!

Dit is wat ik doe

 • Weiger om vaker stil te zijn en te luisteren naar de stem van mijn hart. Het hart weet wel wat goed is. In plaats daarvan teveel naar mijn verstand luister en mijn leven richt op beelden, overtuigingen die ik heb gecreëerd gedurende mijn leven.

Dit is wat ik bedoel

 • Ik weiger te vertrouwen op mijn intuïtie omdat die zo irrationeel, onlogisch en fout kan aanvoelen. Met wie dien ik rekening te houden? Met jou of met mij? Want zeg nou zelf. Goed en fout bestaat niet. Jij en ik zijn puur liefde. Het is voor mij niet nodig om jou te haten, jaloers op je te zijn. De behoefte te hebben om jou te moeten onderdrukken. Alles wat ik jou aandoe, doe ik mezelf aan, want ik ben jou en jij bent mij.

Het lijkt wel verdraaid veel als een huwelijk met mezelf. Misschien moet je eerst maar een gelukkig huwelijk met jezelf hebben, voordat je een huwelijksbelofte afgelegd aan een ander!

We live in this world when we love it-

Rabindranath Tagore