Health en Happy programma

sherita-paltanMijn naam is Sherita en ik ben geboren op 22 september 1972.  Het gezin waarin ik opgroeide heeft mij uitgedaagd om heel veel anders te willen doen. Door een gebrek aan veiligheid en geborgenheid heb ik geleerd volledig op mezelf te vertrouwen. Dit heeft gezorgd voor een sterk ontwikkelende intuïtie en het goed kunnen onderscheiden wat helpend en niet helpend gedrag is. In mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik als kind al het beste uit mezelf willen halen. Het beste uit jezelf halen en het volle potentieel in de ander zien en dit activeren. Als leerkracht in het speciaal basisonderwijs heb ik met veel plezier gewerkt met kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Ik ontdekte dat onder leerproblemen vaak emotionele blokkades ten grondslag liggen. Als leerkracht had ik eenvoudigweg de tijd en de vaardigheden niet om hierin iets te kunnen betekenen. Dit heeft mij gemotiveerd om psychotherapeutisch te werken met kinderen.

Tijdens de opleiding tot kinder -en jeugdtherapeut kwam ik in in contact met een hypnotherapeut. De opdrachten stapelden zich op en mijn faalangst was een mooie ingang om te gebruiken voor de leertherapie. Het was werkelijk ongelofelijk. Binnen twee sessies was mijn faalangst als sneeuw voor de zon verdwenen. Hier moest ik natuurlijk meer van weten. Als verdieping op het therapeutisch werken met kinderen ben ik een vierjarige opleiding hypnotherapie en integrale psychosociale therapie gaan volgen.

Op mijn dertigste kwam ik in contact met  yoga. Al snel merkte ik dat het beoefenen van yoga goed voor mijn lichaam is en ik rust ervaarde. Op een gegeven moment stopte mijn yogadocent met lesgeven. Ik besloot een opleiding te doen zodat ik ook thuis kon oefenen. Er ging een compleet nieuwe wereld voor mij open en ik ontdekte de therapeutische waarde van yoga. Het waren niet alleen maar leuke oefeningen. Ik ontdekte dat mijn mentale beelden van hoe een houding moest zijn te maken had met hoe ik denk. De frustraties ten aangezien van de bewegingen, die niet helemaal volgens het plaatje in mijn hoofd gingen kon ik vertalen naar hoe ik in het leven sta. Door het beoefenen van yoga blijf ik in contact met mezelf zonder mij te verliezen in alledaagse omstandigheden.

Je kunt van mij verwachten dat ik naar je luister zonder voor jou te bepalen hoe jij je voelt of moet denken. Mijn doel is om samen met jou op een constructieve manier te ontdekken hoe de relatie met jezelf verbetert voor meer persoonlijke vrijheid in doen, denken en zijn.

quote